T-mu

T-mu

Läskimooses

December 2009

Kaikille monikulttuurin ja maahanmuuton puolestapuhujille

By T-mu, Wednesday 30.12.2009

Olen kuunnellut pari hokemaa liikaa, nyt annan takaisin asiat loppuun asti miettineenä.

Argumentti 1) "tottakai olen valmis tukemaan huonompiosaisia maahanmuuttajia, hätää kärsiviä ihmisiä, koska minulla on jo tarpeeksi kaikkea. Meidän tulisi katsoa peiliin ja miettiä omaa hyvänvointiamme"

Naurettavaa kaksinaamaisuutta. Haluaisin nähdä tämän paskalauseen ulospäästäneen antamassa "tukeaan" Romanian kerjäläiselle tai leipäjonossa hytisevälle työttömälle.

Argumentti 2) "monikulttuurisuus on rikkaus jota meidän tulee oppia muilta tänne tulevilta ja opettaa heille omaamme"

Eikös tämä nyt mene niin että tässä tuhotaan PITKÄNTÄHTÄIMEN AJATTELULLA kaksi kulttuuria? Muuttavan maan kulttuuri siten että sieltä lähdetään ja unohdetaan oma kulttuuri muutettavaan maahan jossa käytöstä tulee selkeästi muuttaa monikulttuurisuuden argumentin täyttämiseksi.

Mielestäni suomalainen kulttuuri on tarpeeksi (jopa maailman mittapuun mukaan harvinaisen) rikas kulttuuri monine murteineen, tapoineen, taiteineen ja niin edelleen. Minun näkemyksen mukaan muusta kulttuurista tulevan ja omassa kulttuurissaan elävän kulttuurit vain tasapäistetään palvelemaan paremmin näennäishyvinvoivan yhteiskunnan tarpeita.

Argumentti 3) "tarvitsemme ulkopuolista työvoimaa paikkaamaan huutava työvoimapulamme"

Maa joka ei kykene huolehtimaan edes kansalaisten (= täällä syntyneiden ja tänne muuttaneiden) työllistymisestä on turha puhua työvoimapulasta. Matalapalkka-aloilla on jo kilpailua työpaikoista korkeakoulutettujen kansalaisten kesken ja vuokratyöfirmassa, mihin esim. moni Filippiiniläinen lähihoitaja rekrytoidaan, tuntipalkka on sitä luokkaa että sillä ei yksinkertaisesti elä vaikka kuinka ylitöinä pyyhkisi lepositeissä makaavan, doupatun vanhuksen persettä. Ollaan työllistytty mutta edelleen em. argumentti 1 piirissä.

Vitun hauskaa uutta vuosikymmentä kaikille teille ihanille mussukoille.

Ps. näitä argumenttejä tulee muuten lisää.