T-mu

T-mu

Läskimooses

September 2009

Rasismista

By T-mu, Friday 4.9.2009

Tuli sitten eilen kävästyä kaupungilla ja monen monituisen mutkan kautta ajauduin frendini Lassen kanssa puhelemaan ulkomaalais- maahanmuutto- jne. päivänpolttavista kysymyksistä.

Noh. Lassehan on pasifisti, siviilipalveluksen käynyt hyypiö kenen päätä ei vielä taide-instituutin huurut ole lopullisesti sekoittaneet. Mukava mies ja tunnettu solidaarisuudesta ja armottomasta viinapäästä, Ursinin sukua kun on.

Keskustelumme ajautui rasismiin ja suomen vallitsevaan maahanmuuttajapolitiikkaan. Itse olen tunnetusti maahanmuuttajakriittinen henkilö josta Lassekin taisi tehdä sen ensimmäisen diagnoosin: Umpirasisti, natsi ja fasisti. Hieman yllättäen, näistä asioista keskusteltuamme toimme kumpikin oman näkökulmamme maahanmuuttopolitiikkaan ja rasistin määrittelyihin ja ehkäpä avarsimme näkemyksiämme.

Keskustelumme pyöri kokolailla paljon sen kysymyksen äärellä että olenko minä rasisti vai saako tässä maassa ihan oikeasti vain olla maahanmuuttajakriittinen ilman rasistin leimaa.

Oma näkemykseni on vain se että näiden asioiden ääneen puhuminen ja varsinkin niiden kritisoiminen on tabu, kissa mikä pidetään visusti siellä pöydän alla.

Näkemykseni mukaan, on pitkälti sosiaalidemokraattisen hallituksen ansiota että tällä tavalla vihdoin tuhansien järvien ja korpien kansa täyttää lopultakin sen sivistyneen ihmisen määritelmän ymmärtämällä niin helvetin hyvin jonkun toisen heimon jäsenen ahdinkoa. On vaan jotenkin hip ja pop olla kaikkien mahdollisten ulkomaalaisten puolella ja osoittaa "eurooppalaisuutensa" ymmärtämällä heitä ja heidän puuhiaan uudessa kotimaassa. On lähes barbaarista kritisoida ulkomaalaispolitiikkaa ja osoittaa halveksuntaa esim. maahanmuuttajien tekemiä rikoksia kohtaan koska "ne tulee hei vähän huonommista oloista kun me suomalaiset".

Lassen näkemys asioihin erosi omasta näkemyksestäni kuin yö ja päivä. Tervetuloa kaikki tänne ja yhdessä teemme tästä maailmasta hyvän paikan jossa ei ole kurjuutta. Valtio ja uskonnot on erotettava toisistaan, uskonnot lakkautettava ja sitten vaan opimme toinen toiseltamme paljon kulttuuria ja suvaitsevaisuutta. Koska olemme kaikki vain ihmisiä ja ihmisillä on hyvä tahto.

Valitettavasti en voi allekirjoittaa Lassen näkemystä. Tämä on täysin hihasta vedetty päätelmä mutta luulen että harva vaikkapa islaminuskoinen on valmis luopumaan uskostaan saapuessaan uuteen kotimaahansa. Surulliset tarinat kertovat siitä kuinka he ovat valmiit tekemään MITÄ TAHANSA päästäkseen uuteen elämään uudessa maassa... Kunhan uusi maa vain sopeutuu heidän maailmankatsomuksen mukaan. Lyhyinä esimerkkeinä esim. suomen lakia ei tarvitse noudattaa koska sharia-laki on ainoa oikea laki. Naisvirkailijalle ei tarvitse puhua sossussa, työkkärissä, kelassa tms. koska nainen ei voi missään olla miestä ylemmässä asemassa saati sitten päättää miehen asioista.

Edellä mainituista seikoista huolimatta "Me tarvitsemme kuitenkin maahanmuuttajia paikkaamaan hirvittävä työvoimapula". Enpä ole koskaan kuullut enempää päin vittua olevaa lausetta. A) mikä työvoimapula? B) mikä on maahanmuuttajan oma intressi tehdä työtä?. Ymmärtääkseni monessa maassa mistä tänne suurilta osin tullaan ei ole enää sukupolviin ollut sotien tai muiden kriisien takia käsitettä nimeltä päivätyö. Tämä on myös hihasta vedetty näkemys mutta luulenpa vaan että yli 90% siitä väestä ketkä rajan yli tulee ovat oikeasti maailman mittapuun mukaan yltäkylläisten sosiaalietuuksien perässä, tulleet paratiisiin jonka tyhmä mutta hyväntahtoinen kansa ymmärtää heitä niin helvetin hyvin. Varsinkin kun nämä tulijat tuppaavat pysyttelemään omissa porukoissaan välittämättä vittujakaan siitä että tähän yhteiskuntaan ja sen tapoihin olisi jossain vaiheessa sopeuduttava. Koska he ovat edelleen valmiita tekemään MITÄ TAHANSA saadakseen paremman elämän uudessa kotimaassa.

Jos vielä palataan rasistin määritelmiin niin itselläni ei ole väliä maahanmuuttajan kotimaalla, ihonvärillä, uskonnolla tai millään muullakaan lähtötekijällä. Samalla tavalla mua vituttaa suomalaiset pummit, siipeilijät ja muut paskahousut ketkä ovat valmiit nauttimaan tämän yhteiskunnan hedelmää laittamatta itse tikkuakaan ristiin.

Näiden keskustelujen jälkeen Lasse, pasifisti, siviilipalvelusmies, taiteilijahippi ja maailmanmies antoi minulle lopulta synninpäästön. En ole rasisti, olen maahanmuuttajakriittinen, mutta jos se on rasistin määritelmä olen henkeen ja vereen ylpeästi rasisti.